6 juli 2019

Ambassadeurs

We zijn bijzonder trots op de ambassadeurs die de visie en missie van AMZAF Young Talent Festival voorgaande jaren hebben ondersteund:

 

Teun Creemers

In Arnhem wordt er veel over gesproken: 'De Raad van Toezicht'. Dat is de merkwaardige naam van de band waar Teun Creemers zich op dit moment op focust.

Teun Creemers is een bassist, songwriter en docent uit Arnhem. Hij is cum laude afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in 2013 en speelt sindsdien met zijn bands met grote regelmaat in Nederland en Duitsland.

In 2014 stond hij met de popband "Billy Hill" zelf op AMZAF te spelen maar zijn huidige focus ligt bij de Arnhemse band "De Raad van Toezicht". Met deze band heeft hij op veel grote festivals gespeeld zoals bijv. het North Sea Jazz Festival en het Transition Festival. Binnenkort zal hij met deze band zelfs een samenwerking aangaan met het Gelders Orkest!

Als docent is Teun o.a. werkzaam bij het docententeam van de Muziekmakerij en coacht hij bands op het Rozet. Ook maakt hij deel uit van het "Jamsessie Jong" team dat maandelijks jamsessies organiseert speciaal voor jongeren uit de omgeving.

Lavinia Meijer

De in Korea geboren maar in Arnhem en Bennekom opgegroeide harpiste Lavinia Meijer heeft zich vanuit de klassieke traditie ontwikkeld tot een veelzijdig artiest. Dankzij haar gewaagde interpretaties van het werk van o.m. Philip Glass, Ludovico Einaudi, Ólafur Arnalds en Radiohead, is zij doorgebroken naar een jong publiek. Zij speelt solo in zalen als Luxor Live, de Melkweg en Paradiso, maar ook in Carré, Musis Sacrum, het Concertgebouw en Carnegie Hall. Dit jaar speelt zij op festivals als Cross-Linx en Oerol. In tv-programma's als DWDD is zij veelvuldig te zien. Haar albums behalen hoge posities in de rock charts. Het voormalige wonderkind is uitgegroeid tot een volwassen artiest die buiten de gebaande paden durft te treden.

Blaudzun

Johannes Sigmond – de echte naam van zanger Blaudzun – is geboren en getogen in Arnhem. In 2013 won hij de Edison voor beste zanger van Nederland. Dat jaar bracht de bekende artiest ook samen met o.a. Kyteman en Tim Knol een bezoek aan de Tweede Kamer, waar hij zich sterk maakte voor festivals met jong talent.

Bekijk hier het gesprek over het belang van AMZAF tussen Blaudzun en Double G, die ook op AMZAF optrad. 

Jorge Pérez Martínez

Jorge Pérez Martínez is geboren in Spanje en studeerde o.a. klassiek ballet bij Real Conservatoria Provessional de Danza te Madrid. Na zijn afstuderen werkte hij onder meer als professioneel danser bij Santamaria Compañia de Danza in Spanje, Ballet de Carmen Roche in Frankrijk, Ballet Bern in Zwitserland en Introdans in Arnhem. Als choreograaf werkt hij voor Introdans, Generale Oost, Landestheater Eisenach in Duitsland, Valencia Endanza in Spanje, ISDS in Hong Kong en voor diverse opleidingen in Amerika en Europa. Jorge heeft als choreograaf voor de AMZAF editie 2018 een speciale AMZAF-choreo gemaakt, samen met 6 talentvolle jonge danstalenten ingestudeerd en deze op ons festival uitgevoerd.

 

Foto's:

Lavinia Meijer: Corbino
Blaudzun: IAMKAT