7 juli 2018

Locatie

Een festival en nergens een podium te bekennen. Dan, hoor je muziek… Komt die beat nou van achter die oude staldeuren!? En zie ik daar nou danseressen tussen de bomen? Smederij, zuivelfabriek, boerderij en kerk zijn omgetoverd tot kleine poptempels of intieme theaterzaaltjes.

Ooit stonden deze gebouwen ergens anders in Nederland. Nu zijn ze hier steen voor steen weer opgebouwd, als mini-musea voor hun eigen stukje geschiedenis. Maar vanavond zijn ze even het podium voor de cultuur van vandaag. Zoals die oude Rotterdamse tram, een rijdend AMZAF toneel!

De sfeer van midzomernacht zindert in een park waar je met gemak 85 voetbalvelden kunt uitrollen. Waar je in tien minuten van Amsterdam naar Groningen loopt. Tussen de Amsterdamse Jordaan en de Brabantse bierbrouwerij ruisen de bladeren en fluiten vogels in het bos. Koeien herkauwen terwijl een kudde schapen die vreemde gast met z’n gitaar mekkerend nakijkt. Een ongrijpbare energie maakt zich van je meester in dit sprookjesachtige landschap. 

AMZAF kan beginnen en - weer of geen weer - , bij élk optreden gaat het dak eraf. Drankje, (biologisch) frietje, programmaboekje in je kontzak. Er valt hier heel wat te snacken: Hiphop, Jazz, Rap, Soul, Klassiek, Theater, Poëzie, Pop, Rock, Dans en Cabaret.

Lazy laid back chillen of dance till you drop, het kan allemaal tijdens AMZAF!

Adresgegevens

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

T 026-3576111

Bekijk hier de routebeschrijving

Voor meer informatie over het Nederlands Openluchtmuseum verwijzen we je graag naar www.openluchtmuseum.nl.

Programma

Bekijk het hele programma »