7 juli 2018

Ambassadeurs

Elk jaar proberen we een nieuwe ambassadeur aan het festival te verbinden. De ambassadeur voor AMZAF 2017 is:

Teun Creemers!

In Arnhem wordt er veel over gesproken: 'De Raad van Toezicht'. Dat is de merkwaardige naam van de band waar Teun Creemers zich op dit moment op focust.

Teun Creemers is een bassist, songwriter en docent uit Arnhem. Hij is cum laude afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in 2013 en speelt sindsdien met zijn bands met grote regelmaat in Nederland en Duitsland.

In 2014 stond hij met de popband "Billy Hill" zelf op AMZAF te spelen maar zijn huidige focus ligt bij de Arnhemse band "De Raad van Toezicht". Met deze band heeft hij op veel grote festivals gespeeld zoals bijv. het North Sea Jazz Festival en het Transition Festival. Binnenkort zal hij met deze band zelfs een samenwerking aangaan met het Gelders Orkest!

Als docent is Teun o.a. werkzaam bij het docententeam van de Muziekmakerij en coacht hij bands op het Rozet. Ook maakt hij deel uit van het "Jamsessie Jong" team dat maandelijks jamsessies organiseert speciaal voor jongeren uit de omgeving.


We zijn ook bijzonder trots op de ambassadeurs die de visie en missie van AMZAF Young Talent Festival voorgaande jaren hebben ondersteund:

Lavinia Meijer

De in Korea geboren maar in Arnhem en Bennekom opgegroeide harpiste Lavinia Meijer heeft zich vanuit de klassieke traditie ontwikkeld tot een veelzijdig artiest. Dankzij haar gewaagde interpretaties van het werk van o.m. Philip Glass, Ludovico Einaudi, Ólafur Arnalds en Radiohead, is zij doorgebroken naar een jong publiek. Zij speelt solo in zalen als Luxor Live, de Melkweg en Paradiso, maar ook in Carré, Musis Sacrum, het Concertgebouw en Carnegie Hall. Dit jaar speelt zij op festivals als Cross-Linx en Oerol. In tv-programma's als DWDD is zij veelvuldig te zien. Haar albums behalen hoge posities in de rock charts. Het voormalige wonderkind is uitgegroeid tot een volwassen artiest die buiten de gebaande paden durft te treden.

Blaudzun

Johannes Sigmond – de echte naam van zanger Blaudzun – is geboren en getogen in Arnhem. In 2013 won hij de Edison voor beste zanger van Nederland. Dat jaar bracht de bekende artiest ook samen met o.a. Kyteman en Tim Knol een bezoek aan de Tweede Kamer, waar hij zich sterk maakte voor festivals met jong talent.

Bekijk hier het gesprek over het belang van AMZAF tussen Blaudzun en Double G, die ook op AMZAF optrad. 

Floris Bosveld

De ouders van Floris Bosveld hadden een dansschool en zodoende is Bosveld op jonge leeftijd in aanraking gekomen met het dansen. Vanaf zijn dertiende ging hij hier echt intensief mee aan de slag. In 2010 deed Floris mee aan de talentenjacht So You Think You Can Dance, die hij daarna ook won.

Maurice Lede

Maurice Lede begon na zijn studie als presentator van 'Het Klokhuis'. Daarnaast is Maurice ook te zien in andere programma’s van Zapp en bij NTR SchoolTV. Tevens is hij voor de NTR actief rondom evenementen als de Top2000 en de Uitmarkt, uitgezonden op Cultura. 

Leeways

De Arnhemse band Leeways heeft met hun opzwepende combinatie van reggae,funk,rock en hip hop al menig festival aangedaan in Nederland. Eind 2014 won de band de Grote Prijs van Nederland, de grootste en oudste bandcompetitie van Nederland. ​Sindsdien gaat het goed met Leeways, diverse radio optredens bij 3Fm ,Radio 538 en "de minuut" bij 'De Wereld Draait Door' ​hebben daar aan bijgedragen. Daarnaast is Leeways zoals altijd op veel festivals te zien. Leeways heeft twee keer op AMZAF Young Talent Festival gespeeld waarvan een keer zelfs in samenwerking met een blazerssectie.

Foto's:

Lavinia Meijer: Corbino
Blaudzun: IAMKAT
Floris Bosveld: Ewoud Rooks (bewerking Martijn Halie)
Maurice Lede: William Rutten
Leeways: Al Hajem 

Programma

Bekijk het hele programma »